Polityka prywatności

Polityka Prywatności

Ochrona danych osobowych

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Politechnika Opolska, ul. Prószkowska 76, 45-758 Opole.
  2. Inspektor Ochrony Danych Politechniki Opolskiej nadzoruje prawidłowość przetwarzania danych osobowych i można skontaktować się z nim za pośrednictwem adresu e-mail: iod@po.edu.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu: realizacji zamówienia.
  4. Podane dane będą przetwarzane na podstawie ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2018 poz. 1000) oraz art. 6 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  5. Podanie danych jest dobrowolne, jednak konieczne do realizacji celów do jakich zostały zebrane.
  6. Dane będą udostępniane następującym podmiotom zewnętrznym w przypadkach przewidzianych przepisami prawa:

1) Blue Media S.A. z siedzibą pod adresem: ul. Powstańców Warszawy 6, 81-718 Sopot  – w celu realizacji płatności elektronicznych

2) DREAMCOMMERCE SPÓŁKA AKCYJNA z siedzibą pod adresem: ul. Władysława Łokietka 79, 31-280 Kraków – w celu udostępnienia oprogramowania sklepu internetowego dostępnego w Serwisie shoper.pl

  1. Dane przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji umowy sprzedaży oraz dodatkowo przez 5 lat od początku roku następującego po roku obrotowym, w którym operacje, transakcje, postępowanie zostały ostatecznie zakończone, spłacone, rozliczone lub przedawnione.
  2. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz z zastrzeżeniem przepisów prawa: prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.
  3. Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
  4. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą poddawane profilowaniu.

 

Polityka „cookies”

  1. Do poprawnego działania sklepu internetowego https://sklep.po.edu.pl/ niezbędne jest wykorzystywanie plików "cookies", które należy rozumieć jako dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników.
  2. Pliki "cookies" używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.
  3. Na stronach internetowych stosuje się dwa rodzaje "cookies" tzw. "sesyjne" oraz "stałe".
    a) Cookies stałe - pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików "cookies" albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
  4. b) Cookies sesyjne - pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Tego typu cookies nie stosujemy w ramach standardowo ustawianych cookies.
  5. Nasza strona generuje pliki "stałe" z różnym czasem życia. Pliki takie można samemu usunąć przed czasem.
  6. Standardowo przeglądarki internetowe domyślnie dopuszczają umieszczanie plików "cookies" na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika.
  7. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies" dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Ograniczenie stosowania plików "cookies" uniemożliwi dokonanie zakupów internetowych i może zakłócić działanie niektórych opcji, w szczególności tych, które wymagają od użytkownika podjęcia jakiejś akcji zanim wyświetlona zostanie mu określona treść.

Nasz sklep używa mechanizmów analizy usług sieciowych Google Inc. (”Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA “): Google Analytics, Google Double Click and Google Tag Manger. Google Analytics, Google Double Click, Google Tag Manger i innych firmy Google, używających plików cookies, które umożliwiają analizę sposobu korzystania ze stron internetowych. Informacje zbieranie przez pliki cookies są przekazywane na serwery Google znajdujące się w USA i archiwizowane. Gromadzone dane przetwarzane są w ramach powyższych usług w sposób zanonimizowany (są to tzw. dane eksploatacyjne, które uniemożliwiają identyfikację osoby). Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby korzystające ze sklepu internetowego.

Szczegółowe informacje o zasadach działania powyższych usług, w tym o zasadach zbierania i przetwarzania danych dostępne są na stronie: www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/

 

 

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl